AKTUELNO

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić izjavila je danas u Novom Sadu da energetska bezbednost Srbije nije ugrožena i dodala da Vlada ima odličnu komunikaciju sa ruskom kompanijom Gaspromom.Ana Brnabić je prilikom posete Naučno-tehnološkom centru Naftne industrije Srbije kazala da je u toku proširenje skladišta u Banatskom Dvoru i dodala da u slučaju potrebe mogu da se koriste i neka skladišta gasa u Mađarskoj.

Navela je da bi bilo dobro da što pre bude uspostavljena gasna konekcija sa Bugarskom, ali je dodala da već postojeći kapaciteti osiguravaju stabilno snabdevanje gasom.

Komentarišući skok cena nafte na svetskom tržištu, ona je kazala da Vlada Srbije do sada nije razmatrala eventualne intervencije u pogledu skoka cene nafte, ali prati situaciju.

Ana Brnabić je pohvalila Naftnu industriju Srbije (NIS) i kazala da je ta firma pravi primer kako treba da sarađuju privreda i obrazovanje.

Navela je da je NIS kroz program "Nova šansa" zaposlio više od 800 stručnjaka, a od 2009. godine uložio je više od 600 miliona dinara u nauku, obrazovanje i stipendije talentovanim učenicima.

- Ovim stopama mogu da idu i druge kompanije iz Srbije i veoma je važna saradnja privrede i prosvete, jer to omogućava efikasniji ekonomski razvoj zemlje - kazala je predsednica Vlade Srbije.

#Ana Brnabić

#Energija

#Srbija

'