AKTUELNO

Predsednik Nacionalnog saveta za koordinaciju saradnje sa Ruskom Federacijom i NR Kinom Tomislav Nikolić, razgovarao je danas sa ambasadorom Kine Li Mančangom o glavnim aktivnostima jačanja saradnje između dve zemlje.

Li Mančang je, kako je saopšteno, informisao Nikolića o poslednjim dogovorima koje je postigla kompanija "Čajna Šandong" (izgradnja deonica koridora 11) i o zainteresovanosti za privatizaciju PKB-a i drugim planiranim investicijama kineske strane u Srbiji.

Dvojica sagovornika posebno su razgovarali o predstojećoj poseti predsednika Nacionalnog saveta Kini i razgovorima koje će imati sa rukovodstvom kompanije Zijin zainteresovanom za preuzimanje RTB Bora.

U saopštenju se dodaje da je ambasador Kine takođe informisao Nikolića da su u završnoj fazi pripreme za osnivanje i početak rada kinesko-srpske privredne komore i izrazio je očekivanje da će Nikolić prihvatiti titulu počasnog predsednika novoosnovane komore.

Posebno zahvalio Nikoliću na uspostavljanju tesne saradnje njegove zemlje sa Nacionalnim savetom čija je, kako se navodi u saopštenju, koordinacija sve zapaženija i dragocenija u pogledu povećanog interesovanja kineskih privrednika za investiranje u Srbiji.

Tokom sastanka, bilo je reči i o predstojećem seminaru u organizaciji Vlade NR Kine na kome će prisustvovati visoki zvaničnici Srbije, Bugarske, Rumunije i Crne Gore.

Pročitajte još: Popović: Vlada izdvojila još 400 miliona dinara za inovacije

#Li Mančang

#RTB Bor

#Tomislav Nikolić

'