separator
Info
ZABAVAAKTUELNO

vesti

Ljajić i Oreškin o unapeđenju ekonomsko-trgovinske saradnje


Potpredsednik Vlade Srbije i ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić sastao se danas sa ministrom za ekonomski razvoj u Vladi RF Maksimom Oreškinom, sa kojim je razgovarao o načinima za unapređenje ukupnih ekonomsko - trgovinskih odnosa dve zemlje.


Tom prilikom, ministri Ljajić i Oreškin saglasili su se da je u cilju daljeg jačanja bilateralne privredne saradnje neophodno što pre potpisati Sporazum o slobodnoj trgovini između Srbije i Evroazijske unije, koju čine Rusija, Belorusija, Kazahstan, Jermenija i Kirgizija.

Ljajić i Oreškin su se dogovorili i da u toku ove godine u Moskvi bude održan susret najznačajnijih proizvođača prehrambenih proizvoda iz Srbije i najpoznatijih ruskih trgovinskih lanaca, u cilju ostvarivanja novih poslovnih kontakata i većeg prisustva srpske robe na tržištu Ruske Federacije.

Autor: Beta

Dvojica ministara razgovarala su i o mogućnostima što boljeg predstavljanja srpskih turističkih potencijala u Rusiji i daljem rastu turističke razmene između dve zemle, saopšteno je iz tog resora.

Vesti Minut dva

Nacionalni Dnevnik

Komični video i skrivena kamera

Komentari • 0

Komentari uvredljivog sadržaja neće biti odobreni.

korisnik

povezane vesti