AKTUELNO

Ministar poljoprivrede Srbije Branislav Nedimović izjavio je da će sledeće nedelje biti finalizovan predlog mera u vezi sa ublažavanjem posledica ovogodišnje suše.

-Nadam se da će 1. oktobra te mere biti predstavljenje - kazao je danas Nedimović za agenciju Beta, navodeći da su mere opšteg karaktera koje se odnose na sve poljoprivrednike, dok se druge odnose na pojedine vrste poljoprivredne proizvodnje.

Brnabić: Ne strepim zbog usporenog rasta BDP-a

On je objasnio da se mere opšteg karaktera odnose na olakšice za nabavku energenata, naknade za navodnjavanje i porez na poljoprivredno zemljište, ali nije želeo da iznosi detalje.

Nedimović je rekao da poljoprivredna proizvodnja u Srbiji može da zadovolji potrebe domaćeg tržišta.

-Jedini problem predstavljaće manji rod soje ali i kukuruza čiji rod je podbacio za 35 odsto, ali će ga ipak biti dovoljno za izvoz - istakao je.

On je ponovio da ovogodišnja suša i manjak pojedinih poljoprivrednih proizvoda neće uticati na povećanje cena odnosno standard građana.

-Trenutne obilne padavine jedino će pomoći pripremi zemljišta za jesenju setvu, dok je za sve ostale poljoprivredne kulture kiša zakasnila - kazao je Nedimović.

#Branislav Nedimović

#Poljoprivreda

'