AKTUELNO

Ministar energetike čestitao dan rudara i istakao da je prioritet otvaranje novih rudnika.

Ministar rudarstva i energetike Aleksandar Antić svim zaposlenima u rudarskom sektoru Srbije čestitao je Dan rudara - 6. avgust, navodeći da Vlada čini napore da se investicije kao i zarade u rudarstvu povećaju, a rudari budu bezbedni na svojim radnim mestima.

Foto: Printscreen

-Rudarski posao je težak, naporan i rizičan - naglasio je on, dodajući da se dobro oseća jer prethodna kao i ova Vlada su napravili dobar korak i rudarstvo postaje grana privrede gde se Srbija ubrzano razvija, kao i da će sigurno u budućnosti ova grana omogućiti i rast BDP-a.

-Nastavićemo sa otvaranjem rudnika, stvaramo uslove da se rudarski posao razvija, da se pruži opcija privatnim kompanijama da rade istraživanja i otvaraju rudnike, jer su rudnici jedan od značajnih potencijala u Srbiji.

Ciljevi resornog ministarstva su, prema Antićevim rečima otvaranje novih rudnika, kao i unapređenje u postojećim rudnicima.

- RTB Bor ostvaruje proizvodnju, kao i EPS, a u Resavici radimo na rešavanju problema - istakao je Antić za TV Pink dodajući da su rudarska, socijalna, ekonomska i ekološka dimenzija najznačajnije za ministarstvo koje on vodi.

Foto: Printscreen

On naglašava da su količine uglja na istorijskom maksimumu.

- Rudari u EPS-u - Kolubara i Drvno kod Kostolca obezbeđuju neophodnu količinu uglja, ovih dana je to na istorijskiom maksimumu, imamo obezbeđeno oko 100.000 tona uglja, tako da je dnevno proizvodnja energeneta na najvišem mogućem nivou - naglasio je ministar, dodajući da su modernizacija rudnika, kao i dalje investicije, dalji ciljevi ministarstva.

#Aleksandar Antić

#Rudar

'