AKTUELNO

Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je danas da ambasdorom Japana Đuičijem Takaharuom o bilateralnim odnosima i japanskim investicijama u Srbiji.

Srpsko-japanski odnosi značajno napreduju, posebno u okviru privredne saradnje, konstatovano je na sastanku.

Takahara je Vučiću čestitao pobedu na predsedničkim izborima i zahvalio se na pomoći oko realizacije japanskih investicija u Srbiji.

Foto: Tanjug

On je srpskog premijera izvestio da se završetak izgradnje fabrike japanskog proizvođača kablova za automobilsku industriju Jazaki u Šapcu, u kojoj je već zaposleno 300 radnika, očekuje ovog meseca, dok bi sa radom mogla da počne već sledećeg meseca.

Ambasador je najavio i skori dolazak delegacije japanske spoljnotrgovinske i investicione agencije Džetro, što, kako je rekao, svedoči o povećanom interesu japanskih privrednika za ulaganje u Srbiji, saopštila je vladina Kancelarija za saradnju s medijima.

Foto: Tanjug

Vučić je ambasadoru zahvalio na naporima da u Srbiju dovede što više investitora iz svoje zemlje, jer to ima neprocenjivi značaj za ekonomski napredak Srbije, ali i razvoj političkih odnosa i bolje upoznavanje naroda dveju zemalja.

S tim u vezi je istakao i važnost inicijative za dolazak mladih japanskih volontera u Srbiju u okviru Japanskog volonterskog programa u inostranstvu.

Dvojica sagovornika su razgovarala i o sportskoj saradnji, s obzirom na to da je Japan domaćin Olimpijskih i paraolimpijskih igara 2020. godine, kao i o saradnji u drugim oblastima koje mogu da pomognu približavanju Srbije i Japana, pa je tako najavljena organizacija izložbe o Nikoli Tesli u Japanu 2019. godine.

#Aleksandar Vučić

#Japan

#Sastanak

#ambasador

'