AKTUELNO

Generalni direktor aerodroma “Nikola Tesla” Saša Vlaisavljević je govoreći o izboru koncesionara rekao da je u trci 27 najeminentnijih svetskih kuća, a interesovanje je pokazalo čak njih 40.

- U poslednje tri godine sam sa timom radio na tome da podignem vrednost aerodroma. Mislim da je Vlada Srbije zadovoljna, mada uvek može bolje – rekao je Vlaisavljević za TV Pink i ponovio da su među potrencijalnim koncesionarima najjače svetske kuće.

Oni, kako je dodao, pre svega na krilima Er Srbije vide veliki potencijal beogradskog aerodroma, koji ima oko pet miliona putnika, što je na nivou Soluna i Sofije.

Foto: Printscreen

- Strane kompanije misle da možemo biti centar ovog dela Evrope, regionalni lider. Profitna stopa našeg aerodroma je veća u odnosu na sve regionalne aerodrome zajedno – naveo je Vlaisavljević i dodao da će ponude biti poznate sredinom godine, a tačna budućnost avionske luke u drugom delu godine.

Govoreći o unapređenju rada aerodroma, Vlaisavljević je rekaoda će tehnološki kapacitet pre leta biti povećan na sedam do 7,5 miliona putnika. Aerodrom koncesionaru, dodao je, ostavljamo u odličnom stanju.

#Aerodrom

#Investitori

'