AKTUELNO

On je posetio sa premijerom Vučićem i gradonačelnikom Malim Geozavod.

Premijer Grčke Aleksis Cipras nastavlja dvodnevnu zvaničnu posetu Srbiji.

Foto: Pink.rs

Foto: Pink.rs

Danas je položio venac na spomenik Rigi od Fere, a trenutno se nalazi u Geozavodu gde mu je predstavljen projekat Beograd na vodi.

- U poslednjih 30 dana Srbija je pokazala kako pripada svetu. Mala zemlja, brojčano, uspela je da obezbedi susrete sa predstavnicima najznačajnih zemalja sveta i regiona, što je za nas najznačajnije. Možemo da unapređujemo odnose. Srećan sam zbog svih razgovora. Uveren sam da ćemo imati sve bolje rezultate. Mislim da građani treba da budu spokojni i da gledaju budućnost. Ovim susretima smo pokazali da smo poštovani. Srbija je zemlja koju svi smatraju iskrenim, pouzdanim i odgovornim partnerom - rekao je Aleksandar Vučić.

Premijer je dodao da je Srbija na dobrom putu.

- Prihodi su nam veći za 6 milijardi. Rashodi su nešto manji. Imaćemo prostora da unapređujemo život u Srbiji - istakao je on.

Pojedini mediji objavljivali su da SNS na Sretenje neće objaviti ime kandidata, a premijer je i na to imao odgovor.

- Piše u medijima svašta. Neki su izmišljali da izbora neće da bude, svašta je tu bilo. Borićemo se za budućnost, borićemo se sa onima koji Srbiju žele da vrate kork nazad, to je odgovor - dodao je on.

Predstavnici opozicije su, gostujućoi u emisijama, pričali o SNS, a oni nisu mogli da im odgovre. Priliku za to je imao premijer.

- Važno je da uvek svi govore o cenzuri, diktaturi i ne znam čemu još. Nemam nikakav problem. Nakon večere sa Ciprasom pogledao sam to. Neki me mrze, neki me ne vole, a od politike, neka građani porocene, malo šta sam imao da čujem. Mi vremena za gubljenje nemamo, odogovaraćemo im kada bude na snazi kampanja - dodao je on.

Foto: Tanjug

Premijer Grčke se sastao i sa predsednicom Skupštine Srbije Majom Gojković. Oni su se saglasili da su tradicionalno dobri i prijateljski odnosi dobar temelj za dalje razvijanje saradnje i u budućnosti, kao i da važno mesto u odnosima zauzima saradnja dva parlamenta

Cipras je na sastanku sa predsednicom parlamenta podsetio da je grčki narod bio uz Srbiju u mnogim teškim okolnostima, a da danas, kada Srbija razvija svoju ekonomiju i nastoji da postane članica Evropske unije, podržave te srpske napore.

Č.N.

#Aleksis Cipras

#Beograd

#Poseta

'