AKTUELNO

Poseta predstavlja dobru priliku za upoznavanje sa tržištem najveće države Arabijskog poluostrva u zapadnoj Aziji.

Ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić i ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa BiH Mirko Šarović predvodiće političko-privredne delegacije dve zemlje u zvaničnoj dvodnevnoj poseti Saudijskoj Arabiji danas i u ponedeljak.

Poseta dve delegacije biće realizovana na poziv princa Saudijske Arabije Sultana bin Salmana bin Abdulaziza Al Sauda, koji je ujedno i predsednik Državne komisije za turizam i kulturnu baštinu te zemlje.

Osim susreta sa princom Sultanom bin Salmanom bin Abdulazizom Al Saudom, ministri Ljajić i Šarović sastaće se i sa saudijskim ministrom poljoprivrede, vodoprivrede i životne sredine Abdurahmanom Abdulom Mosenom Al Fadilom, ministrom trgovine i investicija Mahidom bin Abdulahom Al Kasabijem i ministrom građevinarstva i stanogradnje Madžedom bin Abdulahom Al Hogaijem.

U delegaciji naše zemlje, osim ministra Ljajića biće i direktor Razvojne agencije Srbije Željko Sertić, direktor Privredne komore Srbije Marko Čadež, kao i predstavnci šest kompanija iz oblasti elektronske industrije, informaciono komunikacionih tehnologija, metalske industrije i pružanja zdravstvenih usluga.

Predviđeno je i potpisanje memoranduma o razumevanju između Saveta saudijskih privrednih komora i Privredne komore Srbije, radi unapređenja i proširenja ekonomske saradnje

S. P.

#Rasim Ljajić

#Saudijska Arabija

#saradnja

'