AKTUELNO

EPS je najavio da će u narednih nekoliko dana obaviti istragu o uvećanim računima.

Komisija za zaštitu konkurencije objavila je da će ispitati sve navode vezane za uvećane decembarske račune za struju.

Kako je navedeno na sajtu Komisije, tom nezavisnom telu upućeno je više pitanja povodom nepravilnosti u očitavanju utroška električne energije.

– Ukoliko osnovano pretpostavi da se radi o zloupotrebi dominantnog položaja, Komisija će pokrenuti postupak po službenoj dužnosti radi utvrdjivanja povrede konkurencije – navela je Komisija za zaštitu konkurencije.

Veliki broj građana Srbije dobio je uvećane decembarske račune za struju, a juče je premijer Srbije Aleksandar Vučić potvrdio da su utvrđene nepravilnost u radu EPS-a, te da oštećeni građani moraju biti obeštećeni kroz naredni račun.

Ministar rudarstva i energetike Aleksandar Antić očekuje da će EPS u najkraćim rokovima otkloniti greške načinjene prilikom izdavanja jednog broja decembarskih računa.

- Očekujemo brze reakcije, ocenu šta se dešavalo u pojedinim distribucijama, otklanjanje grešaka ali i analizu odgovornosti sa smenama onih koji su doveli do ove situacije - rekao je Antić.

On je u pisanoj izjavi dostavljenoj medijima kazao da je ključno da nijedan građanin neće biti oštećen, ukoliko se kroz proces reklamacije utvrdi da je došlo do greške EPS-a, saopštilo je Ministarstvo rudarstva i energetike.

I. P.

#Decembar

#EPS

#Račun

#Struja

'