AKTUELNO

Gradska građevinska inspekcija zatvorila je gradilište u Studentskoj ulici broj 45, na Novom Beogradu pošto je konstatovala da su nastavljeni radovi na tom ilegalnom objektu.

- Postupajući po prijavi da se izvode radovi na objektu u ulici Studentska 45, Gradska građevinska inspekcija izašla je na teren juče i konstatovala nastavak izvođenja radova na nelegalnom objektu. Konstatovani su radovi na izradi fasade, uz postavljanje skele. Izvršeno je zatvaranje gradilišta - piše u saopštenju gadskog Sekretarijata za informisanje.

Kako se navodi, problem ovog bespravnog objekta datira duži vremenski period i primer je neodgovornosti investitora.

Objekat u Studentskoj 45a pored Studentskog grada na Novom Beogradu izazvao je pažnju javnosti, ali i negodovanje žitelja tog dela grada, pošto je za svega nekoliko meseci umesto montažnog objekta, bez dozvole, izgrađen moderan poslovni objekat.

Naime, na mestu nekadašnjeg kioska, podignut je bespravni dvoetažni luksuzni objekat, koji je zatvorio ulaz u Studentski grad, podseća Sekretarijat za inspekcijske poslove.

Foto: Embargo.rs

Kako su ranije pisali mediji, reč je o objektu ujaka Aleksandar Šapića, Radeta Dedovića.

Građevinska inspekcija opštine Novi Beograd započela je uklanjanje, nakon otkrića Gradske inspekcije da je na osnovu zahteva za rekonstrukciju pokojnog lica porušen kiosk i sagrađen novi objekat.

Započeto uklanjanje nije okončano, a odgovorna lica iz opštine nisu dala objašnjenje zašto je izvršenje prekinuto, navodi se u saopštenju.

- Imajući na umu da je nov Zakon o planiranju i izgradnji stupio na snagu 6. novembra, predmetni objekat je u nadležnosti Gradske inspekcije. Dalje u toku postupka preduzeće se sve zakonom propisane mere, o čemu će javnost biti blagovremeno obaveštena, zaključuje se u saopštenju - ističe se u saopštenju.

#Gradilište

'