AKTUELNO

Ministri sutra učestvuju na maratonu u Atini, gde će, kako kažu, dati sve od sebe u dolasku do cilja.

Ministri u Vladi Srbije Siniša Mali i Zoran Đorđević sutra će učestvovati na maratonu u Atini sa žželjom, kako poručuju, da na najbolji način promovušu Srbiju.

Mali će posle učešća u polumaratonskim trkama u Beogradu sutra prvi put učestvovati na maratonu.

- Daću sve od sebe i mislim da je to najvažžnije. Nikada do sada nisam trčao 42.195 km, ali sam to postavio sebi kao cilj i verujem da ću ga ostvariti. S puno optimizma sutra nastupamo - rekao je Mali na štandu Beogradskog maratona u Atini.

Đorđević je već jednom istrčao maraton, još 2006. godine u Beogradu i sada želi ponovo.

Foto: Tanjug

- Verujem da ćemo Siniša i ja uspeti da zajedno promovišemo Srbiju i da ćemo prolaskom kroz cilj pokazati da Vlada Srbije sve što zamisli može i da ostvari. Velika želja mi je da posle istrčim i Njujorški maraton i kompletiram sva tri najveća maratona na svetu - rekao je Đorđević.

Oba ministra čestitali su BGD maratonu dobijanje Svetskog maratonskog Oskara.

- Čestitke BGD maratonu i gospodinu (Dejanu) Nikoliću. To je veliko priznanje za naš grad, našu zemlju. Mislim da niko u regionu nije dobio ovakvo priznanje. To pokazuje koliko je Srbija sportska zemlja, koliko je Beograd prestonica sporta i koliko se mnogo ulaže u sport - rekao je Mali.

Ujedno, kako je naveo, i najbolja poruka mladima kako da izgrade sebe, kako da pobeđuju, gube, spreme se za ono što ih očekuje u životu.

- Da postave teške ciljeve i kako da ih ostvare. To je maraton, to je sport i pravi način promocije naše zemlje - poručio je Mali.

Foto: Tanjug

Komplimente nije štedeo ni Đorđević.

- Ovo je sjajna promocija BGD maratona, što pokazuje da je Beograd ozbiljan grad i izrasta u pravu metropolu. Čast je biti ovde i verujem da će vrlo skoro BGD maraton biti rame uz rame sa najboljim svetskim maratonima - istakao je Đorđević.

#Maraton

#Siniša Mali

#Zoran Đorđević

'