AKTUELNO

Ova manifestacija održava se petu godinu zaredom i okupiće više od 700 učesnika, mladih pre svega.

Beograd je ovog vikenda domaćin Međunarodnih sportskih igara osoba sa invaliditetom, pod nazivom „Beograd open 2018“, koje okupljaju više od 700 ljudi iz oko 20 zemalja koji se takmiče u 12 disciplina.

Reč je o manifestaciji koja postaje tradicionalna, sa ciljem da promoviše i afirmiše uslove i mogućnosti koje glavni grad Srbije pruža u naporima za poboljšanje uslova života i rada ove populacije i unapređivanje njihovog položaja u društvu - izjavio je član Gradskog veća Fadilj Eminović, saopštio je Beoinfo.

Foto: Beograd.rs

On je rekao i da se ova manifestacija održava petu godinu zaredom i okupiće više od 700 učesnika, mladih pre svega, oba pola i svih vidova invaliditeta, iz svih delova Srbije ali i iz oko 20 drugih država, sa prostora nekadašnje Jugoslavije i okruženja, evropskog, kao i drugih kontinenata.

Foto: Beograd.rs

U periodu od 21. do 23. septembra na terenima sportskih borilišta takmičenja će se odvijati u 12 disciplina, paraolimpijskih pre svega.

Organizator manifestacije „Beograd open“ je Sportski savez osoba sa invaliditetom Beograd, a njeno održavanje omogućeno je razumevanjem i podrškom Grada Beograda, kao što pomoć pružaju i drugi partneri, rekao je Eminović.

#Beograd

#Invaliditet

'