AKTUELNO

Događaju su, pored velikog broja studenata iz inostranstva, prisustvovali i predstavnici Ministrarstva spoljnih poslova Republike Srbije i diplomatskog kora.

Član Gradskog veća Dragomir Petronijević prisustvovao je večeras tradicionalnoj manifestaciji Organizacije srpskih studenata u inostranstvu - OSSI, koja je pod nazivom "Letnja OSSIlacija 2018" održana u Starom dvoru.

Petronijević je podsetio da uspešna saradnja sa OSSI organizacijom traje od 2014. godine, kada je obezbeđen prostor u Beogradu za naše studente iz inostranstva.

- Grad Beograd i OSSI danas sarađuje na velikom broju projekata. Samo u Naučno tehnološkom parku postoje registrovane četiri firme koje su osnovali naši studenti iz inostranstva i koje zapošljavaju naše ljude. Takođe, tamo danas radi preko 570 mladih i kreativnih ljudi koji ostvaruju prihod veći od 16 miliona evra - ukazao je Petronijević, saopšteno je iz Gradske uprave Grada Beograda.

On je istakakao da Grad Beograd ima partnerski odnos sa srpskim studentima u inostranstvu, a sve sa ciljem da im se omogući povratak u naš grad i zemlju, gde će započeti biznis, navodi se u saopštenju.

Predsednik Organizacije srpskih studenata u inostranstvu (OSSI) Aleksandar Ljubomirović je podsetio da se danas održava 21. OSSIlacija po redu.

On je zahvalio Gradu Beogradu na dobroj saradnji i ponovio da cilj naših studenata u inostranstvu treba da bude povratak u domovinu.

Događaju su, pored velikog broja studenata iz inostranstva, prisustvovali i predstavnici Ministrarstva spoljnih poslova Republike Srbije i diplomatskog kora.

#Beograd

#Student

'