AKTUELNO

Hotel u Beogradu je tek sedmi u Evropi!

Prvi rezidencijalni apartmani svetski čuvenog hotelskog brenda St. Regis, koji će se nalaziti u Kuli Beograd u okviru kompleksa "Beograd na vodi" biće otvoreni do 2020. godine, najavio je operativni direktor najvećeg svetskog lanca hotela Meriot (Marriott) za Evropu, Satia Anand (Satya Anand).

Foto: Tanjug

Anand je u petak posetio Beograd kako bi predstavio projekat "The Residences at The St. Regis Belgrade" brendirane apartmane St. Regis, i tom prilikom rekao za Tanjug da će se u Kuli Beograd nalaziti 220 stanova, odnosno, rezidencijalnih jedinica i 190 hotelskih soba ovog brenda.

Hotelski lanac Meriot, kaže Anand, odabrao je Kulu Beograd za dom luksuzne hotelske franšize kao što je St. Regis, a ovaj tip rezidencijalnih stanova će biti prvi takav u Evropi.

- Ovo je moja prva poseta ovom kraju i moram da priznam da sam fasciniran. Cela ova oblast koja se izgrađuje će biti nešto što će obeležiti novi simbol Beograda i za Meriot je veoma uzbudljivo da bude deo te izgradnje i tog velikog projekta u novom centru grada. Za nas je to na neki način vrhunac prisustva u celom regionu i Srbiji - kaže Anand.

Rezidencije ovog hotelskog brenda, koji je deo najvećeg svetskog hotelskog lanca Meriot, biće raspoređene od 14. do 39 sprata Kule Beograd.

- Ovaj fantastičan projekat će ponuditi 220 stanova, odnosno rezidencijalnih jedinica i 190 hotelskih soba. St. Regis predstavlja vrhunac luksuza i on će biti prvi po luksuzu u ovom gradu - ističe Anand.

Istorija ovog brenda počinje u Njujorku početkom 20-og veka, a jedan od predstavnika aristokratije toga doba, pukovnik Džon Džejkob Astor IV bio je fasciniran tehnološkim dostignućima tog doba pa je dosao na ideju da neke od njih primeni u hotelu koji bi objedinio luksuz sa modernim tehnickim rešenjima.

Zato je 1904. godine na uglu 55. Ulice i Pete Avenije u Njujorku otvorio prvi St. Regis hotel.

Foto: www.eaglehills.com

- Poznati smo po najvišem nivou usluge koji uključuje otvaranje sablje šampanjca sabljom, ponoćne večere i čuveni popodnevni čaj, a kao poseban kuriozitet ovog brenda je usluga batlera - ističe Anand.

U hotelu će se, kaže, nalaziti restoran na vrhu zgrade sa panoramskim pogledom, bar, spa centar, bazen, teretana i prostor za sastanke i proslave.

- Ovaj kraj predstavlja mesto gde se susreću istok i zapad, uz fantastično ušće reka i lokalno stanovništvo i stvoriće nove mogućnosti za razvoj grada - kaže Anand objašnjavajući zašto su se odlučili za dolazak baš u Beograd.

On nije mogao da govori o visini ulaganja u ceo projekat, ali kaže da garantuje da će nivo usluge biti "legendaran i na nivou u kom je i u ostatku sveta". Legenda kaže da je koktel "Krvava Meri" (Bloody Mary) nastao u njujorškom St. Regis hotelu 1934. godine, kada je barmen Fernand Petiju napravio piće sa kombinacijom vodke i soka od paradajza, a St.Regis je tokom godina postao stecište svetske elite.

#Beograd na vodi

#Hotel

'