AKTUELNO

Ove godine će u Beogradu biti otvorena dva nova Kluba za stare, u Rakovici i Vračaru, najavio je gradski menadžer Goran Vesić koji je jutros 300 penzionera sa Palilule ispratio na besplatan izlet na Srebrno jezero.

Istakavši da Grad Beograd od ove godine organizuje besplatne izlete, on je izrazio nadu da će ove godine između 70 i 80 hiljada penzionera otići na besplatne izlete o trošku Grada.

-Nažalost, to nismo mogli ranije da organizujemo jer smo nasledili velike dugove u budžetu, ali kako se finansijska situacija u budžetu stabilizovala tako smo u mogućnosti da radimo i ovakve programe - rekao je Vesić i istakao da se Grad Beograd zaista trudi da za penzionere uradi puno.

Ove godine će biti otvorena dva nova Kluba za stare, u Rakovici i Vračaru, najavio je Vesić i pojasnio da su to klubovi u kojima se za penzionere organizuju razne aktivnosti i gde oni mogu da se druže.

-Verujemo da ćemo na taj način uspeti da, kao Grad Beograd, učinimo nešto da njihovi penzionerski dani proteknu sadržajnije - rekao je Vesić. Ocenivši da se zrelost jednog društva meri prema tome koliko se vodi računa o najmlađima i najstarijima, on je istakao da se Grad trudi da najstariji sugrađani dobiju podršku i od Grada i od opštine.

- Ovakvih programa će biti i narednih godina jer sada to možemo da radimo, ne moramo da se zadužujemo da bismo to radili i ja verujem da će naši sugrađani ubuduće biti zadovoljni. Mi ne vodimo penzionere na izlete van Srbije zato što je ovo budžetski novac i budžetski novac za putovanje penzionera treba da se troši tako da se promoviše domaći turizam - dodao je gradski menadžer.

Penzionere su sa njim ispratili i predsednik opštine Palilula Aleksandar Jovičić i gradska sekretarka za socijalnu zaštitu Nataša Stanisavljević. Jovičić je rekao da je opština Palilula u poslednjih nekoliko meseci nekoliko hiljada penzionera poslala na izlete.

-Hvala Gradu Beogradu što je odvojio sredstva da možemo ovakve projekte da pokrenemo - rekao je on i dodao da će se opština Palilula i ubuduće truditi da ima veliki broj lepih projekata namenjenih najstarijim sugrađanima. Stanisavljević je rekla da u Beogradu živi više od 407 hiljada penzionera.

-Mi trenutno, kao Grad Beograd, sprovodimo programe u više od 25 klubova za naše najstarije sugrađane. Do kraja godine ćemo otvoriti i dva nova takva kluba - najavila je ona i poručila da svaka gradska opština, kao što je Palilula, treba da ima besplatne programe za penzionere.

Jedan od penzionera koji su danas otišli na izlet na Srebrno jezero je i Mirjana Dimitrijević kojoj je, kako kaže, ovo drugi put da putuje na takve izlete.

-Ovo mi je tek drugi put i jako sam zadovoljna jer ovakvi izleti penzionerima puno znače - rekla je on i zahvalila organizatorima.

#Goran Vesić

#Penzioner

'