AKTUELNO

Radujemo se da upoznamo nove mlade ljude koji se spremaju da izađu na tržište rada i pronađu svoju ulogu, rekla je za emisiju Svitanje televizije Pink, Jelena Đoković, direktorka Fondacije "Novak Đoković".

U Hotelu "Hilton" 22.februara, održaće se Konferencija „Originalni razgovori“, koja je projekat Fondacije "Novak Đoković", tačnije Original magazina, koji je deo ove Fondacije.

Direktorka ove Fondacije Jelena Đoković kaže da je mladima najbitnije da izaberu ono što vole da rade, ali i ističe da, posle fakulteta i teorija, pravo iskustvo mladi tek treba da nauče i steknu kasnije kada dođu u dodir sa realnim situacijama.

- Upravo su realne situacije ono što nam pokazuje da li smo za nešto ili nismo. Mladi treba da se usude da greše i da uče iz svojih grešaka - rekal je Đoković, i dodaje:

- Ovi razgovori su pre svega originalni zato što će se mladi naći u realnoj situaciji. Pričaće sa pravim HR-ovima sa kojima će moći da razgovaraju o poziciji za koju su aplicirali i da dobiju prave odgovore.

Kako kaže, to je nešto za šta kandidati u realnim situacijama ne dobijaju odgovore, i dodaje da im uglavnomjave da su dobili posao, ali im niko ne kaže zašto neki posao nisu dobili.

Foto: Pink.rs

- Ostalo je još otvorenih pozicija. Mladi se duboko bave tom temom i čekaju i poslednji trenutak da se prijave. Želja nam je da svi koji su spremni da urade nešto za sebe dobiju šansu – rekla je Đoković.

- Imamo jako puno dece koja nisu obuhvaćena predškolskim programima u Srbiji. Velika je disproporcija, mi smo malo sa našim radom pomerili statistiku i dobro sarađujemo sa svima koji su spremni da zasuču rukave – rekla je Đoković.

Foto: Pink.rs

Komentarišući humanitarni rad Fondacije i izgradnju vrtića, Jelena je rekla da su se oni kao Fondacija upustili u veoma značajnu avanturu da poprave trenutnu statistiku i da svako dete ide u vrtić.

Đoković je rekla da je na početku humanitarnog rada posao posmatrala sa jedne intelektualne strane, statistički i kroz istraživanja, ali kako dodaje, od kada je postala majka dobila je emociju koja je pobegla od statistike.

- Shvatila sam da treba pomoći porodicama da ostanu zajedno u ovim teškim vremenima kada smo svi umorni i lomljivi. Ne može se prebaciti odgovornost na institucije da vaspitavaju našu decu, to na prvom mestu treba da budu roditelji i porodica – rekla je Đoković, i dodala da su taj osećaj kod nje probudila upravo njena deca.

#Fondacija

#Humanitarna akcija

#Jelena Đoković

'