AKTUELNO

VhatsApp će biti dostupan 1. januara 2018. više neće biti dostupan na pametnim telefonima na kojima radi Vindovs Phone 8 i stariji, BlackBerri OS i BlackBerri 10, piše The Independent.

- Kad smo pokrenuli Vocap 2009. godine, ljudi su se na drukčiji način koristili mobilnim uređajima. Appleova trgovina aplikacija tada je bila stara svega nekoliko meseci. Oko 70 posto svih mobitela pokretalo je operativne sisteme koje su na tržište stavljali BlackBerri i Nokia - piše u objavi Vocap na njihovom blogu.

"Operativni sistemi koje nude Gugl, Ejpl i Majkrosoft, koji sada čine oko 99,5 procenata tržišta, potom su kontrolisali nešto manje od 25 procenata tržišta."

Podrška ovim platformama je nestala, jer oni više nisu popularni i već dugi niz godina. Podsećamo, Vocap je u junu ove godine prestao raditi na uređajima koji pokreću operativni sistem Nokia Simbian S60.

Vocap planira 31. decembra 2018. godine ukinuti podršku za uređaje sa operativnim sistemom Nokia S40, dok će 1. februara 2020. ukinuti podršku za sve mobilne uređaje koje pokreću operativnih sistem Android 2.3.7 i starije.

Premda aplikacija na tim uređajima u ovom trenutku radi, Vocap više ne radi aktivno na njoj te bi ona mogla mogla prestati raditi u bilo kojem trenutku.

- Dok su ovi mobilni uređaji bili važan deo naše priče, oni više nemaju mogućnosti koje trebamo kako bismo nastavili nadograđivati našu aplikaciju - rekli su iz Vocapa.

"Ovo je teška odluka, ali ispravna odluka jer želimo ljudima omogućiti bolje načine za komunikaciju sa prijateljima, porodicama i ljubljenima. Ako još uvek koristite je jedan od uređaja koje više nećemo podržavati, savetujemo vam da pređete na noviji mobilni."

#WhatsApp

'