AKTUELNO

Posle niza problema i krađa, sreća je ponovo zakucala na vrata petočlane porodice Čukarić iz Velike Hoče.

Porodici Čukarić iz Velike Hoče kod Orahovca pre mesec i po dana ukradena je krava.

Čukarići su umesto ukradene, dobili novu kravu, a u toku je i renoviranje njihovog doma.

Foto: TvPink Printscreen

Najmlađi član porodice, četvorogodišnji Damjan je, kažu, tada najviše tugovao, ali od kada se u njihovu štalu ponovo uselila muzna krava, mališanovoj radosti nema kraja.

Foto: TvPink Printscreen

Zahvaljujući humanim ljudima i Kancelariji za Kosovo i Metohiju, Čukarićima je nadoknađena šteta zbog krađe, ali je istovremeno pokrenuta akcija da im se renovira oronula kuća u kojoj su do sada živeli.

- Krov je prokišnjavao na par mesta. Imali smo probleme kada pada kiša i druva vetar. Obavešten sam da mi je najviše pomogla Kancelarija za Kosovo i Metohiju. Oni su preuzeli sve na sebe, da renoviraju kuću. Ja se zahvaljujem svima - rekao je Branko Čukarić.

Na kući je već zamenjen krov i stolarija. Urađena je spoljna fasada i preostalo je još da se završe i unutrašnji radovi.

- Pitali su me da li mislim da odem. Nigde ne mislim da odem. Ja mislim da ovde živim i širim familiju. Ne želim nigde sa svog kućnog praga - rekao je Branko Čukarić.

Foto: TvPink Printscreen

Svi radovi na renoviranju kuće trebalo bi da budu završeni najkasnije za dvadesetak dana, ali svakako pre zime, koju će petočlana porodica Čukarić dočekati u uređenoj i toploj kući.

#Kosovo i Metohija

#Pomoć

#Srbija

'