AKTUELNO

Ministar zaštite životne sredine Srbije Goran Trivan izrazio je danas punu podršku projektu izgradnje postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda u opštini Temerin i istakao da će njegovo Ministarstvo obezbediti veći deo sredstava neophodnih za njegovu realizaciju.

- Iako mala opština, Temerin je primer pametne i napredne lokalne samouprave koja s punom odgovornošću i ozbiljnošću rešava pitanja od ključnog značaja za život svojih stanovnika. Posebno su značajni kontinuitet i istrajnost. Vaš dugogodišnji rad na rešavanju ovog pitanja pokazatelj je i drugim opštinama kako bi trebalo razmišljati i rešavati probleme u zaštiti životne sredine - naglasio je Trivan u razgovoru s predstavnicima opštine Temerin.

On je podsetio da je oblast voda jedna od najznačajnijih u zaštiti životne sredine, i izgradnja postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda od najvećeg značaja za bolji kvalitet pijaćih voda i očuvanje vodnog resursa u Srbiji.

Kako je saopšteno iz njegovog Ministarstva, Trivan je danas u Temerinu razgovarao s predstavnicima te vojvođanske opštine koje je predvodio predstavnicima zamenik predsednika opštine Nikola Ember o realizaciji projekta za izgradnju prečistača otpadnih voda, odnosno rešavanju najznačajnijih pitanja zaštite životne sredine u toj lokalnoj samoupravi.

U Temerinu je u funkciji privremeni prečistač otpadnih voda koji je na granici iskorišćenosti kapaciteta, zbog čega je lokalna samouprava pokrenula projekat i pripremila projektno-tehničku dokumentaciju za izgradnju postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda, za šta je dobila i podršku Pokrajinske vlade.

#Goran Trivan

'