AKTUELNO

Suares je poručio gradonačelniku prestonice da su španski investitori zainteresovani za veliki projekat, te da bi mu bilo veoma drago kada bi na tom projketu došlo do saradnje dve države.

Gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić razgovarao je danas sa španskim ambasadorom Migelom Fuertesom Suaresom o privredi, obrazovanju i saobraćajnoj infrastrukturi.

Tema sastanka bio je i Poslovni forum u Beogradu koji se održava 23. do 24. oktobra, u organizaciji Trgovinsko-ekonomskog odeljenja španske ambasade u saradnji sa Španskom agencijom za promociju izvoza i investicija.

Za forum vlada veliko interesovanje španskih kompanija, koje su se informisale o mogućnostima poslovanja u Beogradu.

Foto: Beograd.rs

- Ovaj forum ima podršku Grada Beograda jer povezuje naše privrednike sa španskim ekspertima, od kojih se puno može naučiti kada je reč o tehnologiji i proizvodnji opreme za poljoprivredu - istakao je Radojičić.

Prema gradonačelnikovim rečima, Španija je tokom poslednjih decenija unapredila svoj obrazovni sistem poboljšavajući uslove i kvalitet obrazovnog programa i već godinama po broju stranih studenata zauzima vodeća mesta u zemljama EU.

Radojičić je istakao da je ovaj sastanak odlična prilika da se razmene iskustva u sferi obrazovanja.

Beograd kao Univerzitetski centar, naveo je gradonačelnik, može da primeni neke modele Barselone i Madrida koji su poznati i uspešni univerzitetski centri, ne samo po mogućnostima koje pružaju studentima za naučno usavršavanje, već i po nižim troškovima studentskog života, saopštio je Beoinfo.

Foto: Beograd.rs

Gradonačelnik i ambasador su razgovarali i o izgradnji beogradskog metroa.

Suares je poručio da su španski investitori zainteresovani za veliki projekat, te da bi mu bilo veoma drago kada bi na tom projketu došlo do saradnje dve države.

Iskustva Madrida i Barselone su dragocena za Beograd, ukoliko se uzme u obzir da su poznati kao pametni gradovi, što je cilj kojem Beograd teži.

#Beograd

#Zoran Radojičić

#Španija

'