AKTUELNO

Svako ko se ogreši o zakon mora da odgovora, poručio je ministar unutrašnjih poslova.

-Želimo da pošaljemo jasan signal javnosti da ne postoje nedodirljivi i da ne postoji bilo ko ko može da se zaštiti značkom ili uniformom i da svako ko se ogreši o zakon zbog toga mora da odgovara - naglasio je ministar policije Nebojša Stefanović.

Stefanović je istakao da će Ministarstvo unutrašnjih poslova tu vrstu kontrole pre svega sprovoditi u svojim redovima, "u redovima onih koji su zaduženi za sprovođenje kontrole i sprovođenje zakona".

Ministar Stefanović je pozvao sve one koje imaju bilo kakvo saznanje o zloupotrebama počinjenim u Ministarstvu unutrašnjih poslova da to prijave Sektoru unutrašnje kontrole.

- Policija neće dozvoliti da se takva vrsta zloupotreba nastavi - istakao je ministar policije u pisanoj izjavi dostavljenoj medijima.

Tokom akcije Sektora unutrašnje kontrole, na teritoriji Policijske uprave Čačak, privedeno je 30 aktivnih policajaca saobraćajne policije i tri bivša pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivična dela primanje mita i zloupotreba službenog položaja.

S.M.

#Hapšenje

#Nebojša Stefanović

#Policija

'