AKTUELNO

U naredna dva meseca na Klizalištu ih očekuju brojni zanimljivi sadržaji.

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali otvorio je večeras manifestaciju "Belgrade winter magic" na Sava promenadi.

Mališani koji su večeras posetili ovu manifestaciju uživali su u pesmama Dečjeg hora RTS-a, klovnovima, klizalištu i družili se da Deda Mrazom.

Foto: Beta

– Potrudili smo se da ovi novogodišnji praznici budu organizovaniji nego ikada, sa nikada većim brojem događaja, manifestacijama i aktivnostima koje mogu da zaokupe ljude. Otvoren je Tašmajdan, Trg Nikole Pašića, Trg bajki, imamo tri noći novogodišnjih koncerata za Novu godinu i očekujem rekordan broj posetilaca u Beogradu – rekao je Siniša Mali.

Beograđani će u naredna dva meseca, moći da posete ovu prazničnu manifestaciju i uživaju u Klizalištu, scenografiji zamka, dešavanjima na pozornici i mnogobrojnim drugim sadržajima koje nudi "Belgrade winter magic" na Savskoj promenadi.

Na pitanje da li Beograd planira da podrži humanitarnu akciju gradova u Srbiji za pomoć bolesnoj deci, Mali je odgovorio pozitivno.

Foto: Beta

Mislim da je to sjajna akcija i Grad Beograd će svakako pomoći onima kojima je pomoć najpotrebnija. Grad Beograd to i inače radi svakodnevno, a svakako ćemo deo prihoda od novogodišnjih praznika pokloniti Roditeljskoj kući za decu obolelu od raka "Zvončića". Pomoći ćemo i udruženju "Debra" koja okuplja "decu leptire”, rekao je gradonačelnik.

Kako je objasnio deo prihoda će ići ovim udruženjima, ali će grad sa druge strane nastaviti da ulaže u novogodišnje dočeke jer je to povezano -  koliko zaradimo toliko ćemo i moći da ulažemo u autobuse, vrtiće, humanitarne akcije.

Foto: Beta

Mali je precizirao da je najmanja suma koju će grad donirati biti dva miliona dinara.

S. M.

#Beograd

#Klizalište

#Siniša Mali

#deca

'