AKTUELNO

I Srpska Atina se priprema za doček najluđe noći.

Hoteli su u uglavnom popunjeni, dočeci u restoranima i klubovima rezervisani, a na trgu se očekuje kao i svake godine gotovo 10 hiljada ljudi. Najviše stranih gostiju tradicionalno dolazi iz Slovenije, Bugarske i ostalih susednih zemalja.

Prvi „Vinterfest“, po ugledu na zagrebački „Advent“, samo će upotpuniti tradicionalno veselu atmosferu božićnih i novogodišnjih praznika u Novom Sadu. I pored organizovanog dočeka na trgu, kao i svake godine vlada veliko interesovanje za doček u kafanama ili klubovima.

- Mi smo doček rasprodali još pre mesec dana i mogu vam reći da polovina gostiju nije iz Novog Sada, odnosno iz Srbije – kaže za Pink.rs Aleksandar Dobrijević, vlasnik kafane „Tako je suđeno“.

I hotelijeri zadovoljno trljaju ruke jer su svi kapaciteti gotovo popunjeni, a neretko stranci novogodišnje aranžmane rezervišu već u martu, pa i ranije.

- Nema više slobodnih soba, a najviše turista nam tradicionalno dolaze iz Slovenije i Bugarske, Bosne i Hercegovine, Hrvatske, ali i drugih gradova Srbije. Zanimljivo je da ima onih koji su rezervisali odmah posle prošlogodišnjeg dočeka u januaru - tvrdi Bojana Marović, šefica marketinga Hotela „Novi Sad“.

Prema podacima Turističke organizacije Novi Sad, prošle je godine zvanično zabeležena poseta 40 hiljada gostiju u vreme praznika.

- Mi smo već ušli u top 20 evropskih destinacija, a proglašenjem Novog Sada za prestonicu kulture i omladinsku prestonicu Evrope postali smo još atraktivniji, pa očekujemo da će ove godine ta cifra biti premašena – sa ponosom govori za naš portak Branislav Knežević, direktor TO Novi Sad.

A apsolutna zvezda dočeka pred gradskom kućom ove je godine Zdravko Čolić, pa se očekuje da će se pred binom okupiti i više od 10 hiljada ljudi.

M. Vitomirović, Č.N.

#Gosti

#Hotel

#Nova godina

#Novi Sad

'