AKTUELNO

Hitna pomoć je intervenisala 144 puta.

U Beogradu se tokom protekle noći dogodilo osam saobraćajnih nezgoda u kojima je povređeno 12 osoba. Hitna pomoć je intervenisala 144 puta, od toga 17 puta na javnom mestu, rekla je za portal Pink.rs portparol Hitne pomoći Nada Macura.

U Trgovačkoj ulici u Žarkovu, nešto nakon 20:00 sati povređene su dve ženske osobe od 25 i 26 godina, koje su potom prevezene na VMA, a povrede nisu bile teže prirode.

U Borskoj ulici na Miljakovcu, 57- godišnja žena je, bez uočenih povreda na mestu nezgode, dobila uput i nije vožena u zdravstvenu instituciju.

U 22:56 u Batajnici, 30-godišnji muškarac zadobio je tupu povredu kolena. Na gotovo istoj lokaciji, u Ulici Majora Zorana Radosavljevića, u 23:27 sati Hitna pomoć je intervenisala posle još jedne saobraćajne nezgode, u kojoj su povređena dva muškarca starosti 25 godina i jedan 30-godišnji muškarac i potom prevezeni na VMA.

Na Mirijevskom vencu u 23:10 sati lakše povrede zadobila je 18-godišnja muška osoba i, takođe, prevezena na VMA. U 00:28 sati na Zrenjaninskom putu ka Kovilovu 34-godišnjeg pešaka je, kako tvrdi, udario šleper, pa je prevezen je na VMA, ali šlepera na mestu nesreće nije bilo.

U Bulevaru kralja Aleksandra u povređena su dva 20-godišnja muškraca i prebačena u KBC Zvezdara. U 05:02 sati na Autoputu ka Nišu kod auto pijace Bubanj potok povređen je 36-godišnji muškarac i prevezen na VMA.

Tokom noći su se za pomoć najviše javljali hipertoničari, astmatičari, psihijatrijski bolesnici, a bilo je i tuča i alkoholisanih osoba, kao i poziva zbog povišene temperature.

Tokom jučerašnjeg dana zabeležena je 191 intervencija od čega 65 na javnom mestu uključujući osam saobraćajnih nezgoda.

Macura savetuje sve sugrađane da uzimaju što više toplih napitaka, mlađe osobe da konzumiraju jači doručak i da se "naoružaju" dobrim raspoloženjem.

-Nikako ne kupujte pirotehnička sredstva koja nisu proverena, jer mogu biti veoma opasna - naglasila je ona.

Č.N.

#Hitna pomoć

#Intervencije

#Nada Macura

#Saobraćajna nesreća

'