AKTUELNO

Zelena Drina danas je postala gotovo neprimetna kada su kolone plovila krenule nizvodno od Perućca do Rogačice na 25. jubilarnoj regati.

Drinska regata potukla je sve svoje rekorde, a na svoj put Drinom krenule su hiljade plovila i učesnika koji su stigli iz svih krajeva Srbije, bivše Jugoslavije i drugih zemalja.

- Najbolji provod svakog leta je ovde na reci. Već treću godinu sa društvom ne propuštam spust Drinom. Pripremimo opremu, piće, hranu i muziku i zaboravimo na sve problem - kaže Marko Simović iz Beograda.

Stranci se oduševljeno iz godine u godinu vraćaju u Bajinu Baštu.

- Ovoga nema kod nas u Nemačkoj, tek kad dođemo u Srbiju vidimo kako se stvarno odmara. Drina je prelepa, hrana preukusna, stvarano uživamo i svake godine dovedemo još naših prijatelja da se i oni upoznaju sa svim ovim lepotama - podelio je svoje oduševljenje za Glas zapadne Srbije, Jan iz Hamburga.

Foto: Pink.rs

Ali Drinska regata poseban je događaj i za one koji su ovde rođeni i odrasli na obalama pogranične reke, opevane u brojnim pesmama.

- Ja sam domaći, iz Ljubovije, ali svake godine mi zaigra srce kad teba sa društvom da se pripremim za regatu. Taj osećaj kad se okupimo i uz pivo spustimo niz reku se ne može opisati rečima - kaže Aleksandar Jovanović.

Najveći spektakl na vodi održva se dve i po decenije, i najbolji je promoter turizma ovog kraja, istakao je Dejan Mlađenović, direktor Turističko - sportskog centra u Bajinoj Bašti.

- Po ovoj manifestaciji smo prepoznatljivi, ali imamo mi i brojne druge sadržaje koje turisti iz svih krajeva sveta rado posećuju, pa smo peti po broju noćenja u Srbiji. Reka Drina, prelepa jezera i planine. Veliki uspeh za nas je što trajemo 25 godina i bez obzira ko je u organizaciji, ovaj dogaćaj uvek će ostatai u našoj tradiciji - izjavio je Mlađenović za Glas zapadne Srbije.

Foto: Pink.rs

Dobra zabava ne prestaje ni nakon spusta rekom, jer u večernjim časovima za sve posetioce nastupaju najveća imena regionalne muzičke scene.

Sinoć je pred hiljadama gledalaca nastupila Ceca Ražnatović, a večeras će na binu u Rači izaći Crvena jabuka i Alen Islamović.

#Drina

#Turisti

'