AKTUELNO

Endre Vitez veruje da njegovu ćerku neko skriva od očiju javnosti

Drugovi koji su kobne večeri bili sa njom u društvu nekome očigledno čuvaju leđa i tvrde da je pala u Tisu da bi policiju naveli na pogrešan trag.

- Ona se plašila visine i nikada se nije penjala, zbog toga sam uveren da su dečaci izmislili priču da je ona navodno pala sa mosta u reku - tvrdi Endre Vitez, otac nestale petnaestogodišnje Barbare.

On kaže da su u policiji veoma škrti na rečima i da izbegavaju da mu saopšte da li istraga o misterioznom nestanku njegove ćerke napreduje.

- Sasvim slučajno sam saznao da u jednom marketu postoji snimak na kojem je zabeleženo da je Barbara te večeri bila tamo i nešto kupovala. Međutim, odbili su da mi kažu koliko je bilo sati kada je ušla u prodavnicu i koliko se tamo zadržala. Kada sam tražio da pogledam snimak, odbili su da mi ga pokažu i za to naveli apsurdan razlog, govoreći mi: „Vi nemate pravo na to!” Neverovatno je da ja kao otac nemam pravo da prepoznam svoju ćerku?! Ko će onda da je prepozna? Da li to može da uradi inspektor, koji je nije poznavao? - ogorčeno kaže Barbarin otac.

Njegovo uverenje da Barbaru neko drži zatočenu potvrđuje činjenica da su je deca u čijem je društvu viđena poslednji put obrisala sa Fejsbuka.

- To je čak uradila i mama jedne devojčice, koja je bila prijatelj i sa mnom i sa Barbarom i oboje nas je obrisala sa liste prijatelja. Nisam nikoga od njih direktno pitao zašto su to uradili. Jedino objašnjenje za to je da osećaju krivicu i da na taj način žele da se distanciraju od svega - ogorčeno kaže Endru Vitez, koji apeluje na policiju da se maksimalno angažuje da reši slučaj .

S. P.

#Barbara Vitez

#Otac

#Otmica

#nestala

'