AKTUELNO

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Srbije Zoran Đorđević razgovarao je danas u Beogradu sa ambasadorima Norveške, EU, SAD i Turske o osnaživanju i zapošljavanju građana, posebno ranjivih grupa u Raškoj oblasti, na skupu kojem su prisustvovali i predstavnici Bošnjačkog nacionalnog veća.

Đorđević je ponovio snažnu odlučnost Vlade Srbije da unapredi položaj manjina, s posebnim fokusom na žene u lokalnim zajednicama, kaže se u saopštenju iz Đorđevićevog Ministarstva.

- Srbija je primer države koja brine o položaju manjina, ranjivih grupa, što dokazuju i brojne pohvale upućene Vladi Srbije - rekao je ministar i podsetio da predsednik Aleksandar Vučić insistira na investiranje u infrastrukturu i dalje razvijanje autoputeva, kako bi i najudaljeniji delovi Srbije bili povezani i bili interesantni za investitore.

- Vlada Srbije u tom smislu ne razdvaja Vojvodinu, Rašku, Šumadiju, istočnu Srbiju ili Kosovo i Metohiju. Sve je to Srbija i svi njeni delovi treba da budu ravnomerno razvijeni - rekao je ministar.

Đorđević je podsetio da je u toku javna rasprava o Nacrtu zakona o rodnoj ravnopravnosti i Zakona o sprečavanju diskriminaciji, koji će doprineti da i muškarci i žene imaju jednaka prava ne samo na tržištu rada nego i u svim sferama srpskog društva.

- Novi Pazar, Sjenica, Raška i Tutin su posebno specifični gradovi zbog svoje multikulturalnosti. Republika Srbija je ponosna na kulturnu i versku raznolikost, i omogućiće da svi njeni građani ostvare sva prava u skladu sa Ustavom i zakonom - rekao je Đorđević.

#EU

#SAD

#Srbija

#Turska

#Zoran Đorđević

'