AKTUELNO

Dobra dela ne treba oporezivati, navodi ministar.

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandara Vulin podelio je paketiće štićenicima Doma za decu i omladinu "Duško Radović" u Nišu i tom prilikom najavio da će se u narednoj godini raditi na donošenju zakona kako bi se humanitarni rad oslobodio plaćanja poreza.

-Ministarstvo rada će se naredne godine truditi da sa drugim ministarstvima, pre svega Ministarsrtvom finansija, donesemo odgovarajuća zakonska rešenja kojim će se humanitarni rad osloboditi plaćanja poreza, PDV-a, te će se olakšati bavljenje humanitarnim radom - rekao je Vulin.

On je dodao da nije u redu da kompanija koja je obezbedila poklone za decu bez roditeljskog staranja u Nišu plati porez i PDV kao da ih je prodala na tržištu, a uradili su nešto što je važno i lepo za decu.

-Ja se nadam da ćemo imati razumevanja u narednoj godini da se približimo drugim zemljama po ovim zakonskim rešenjima. Ministarstvo rada šta god bude radilo, radiće da pomogne na prvom mestu našoj deci u sistemu socijalne zaštite - naglasio je ministar.

S.A.

#Aleksandar Vulin

#Humanitarna akcija

#PDV

#Porez

'