AKTUELNO

Četiri osobe su povređene.

U Beogradu je bila teška noć sa povećanim brojem intervencija, rekla je za portal Pink.rs portparol Hitne pomoći Nada Macura.

-Od 137 intervencija, 21 je bila na javnom mestu, a dogodile su se tri saobraćajne nezgode, u kojima su povređene tri osobe, nijedna sa težim traumama. Desile su se i tri tuče, u sve tri su povređeni muškarci hladnim oružjem, odnosno noževima i to u centru grada. U Čika Ljubinoj, Knez Mihailovoj i Makedonskoj ulici. Jedan muškarac je povređen u predelu grudnog koša, jedan u predelu glave, a treći je uboden u butinu - rekla je Macura, dodajući da je još jedna muška osoba pretučena u Čika Ljubinoj ulici.

Ona je dodala da su se od hroničnih bolesnika najviše javljali asmatičari, srčani bolesnici sa bolom u grudima, hipertoničari, a bilo je dosta neopravdanih poziva zbog visoke temperature, pa je portparol Hitne pomoći apelovala na građane da temperatura u većini slučajeva nije urgentno stanje pa broj 194 ne bi trebalo pozivati zbog takvih tegoba.

U toku jučerašnjeg dana, Hitna pomoć je intervenisala 130 puta, od toga 41 na javnom mestu, a od tri saobraćajne nesreće, nijedna nije bila sa težim traumama.

Dežurne ustanove danas su KBC Zemun, KBC Dragiše Mišović, Urgentni centar, a za najmlađe Tiršova.

Savet dana

-Pripremite se za niske temperature, utoplite se, srčani bolesnici bi trebalo da obavezno nose šal preko usta, pijte tople napitke i vitamine. Zbog češćih okupljanja u kućnim uslovima trebalo bi biti na oprezu zbog prehlada, u kući morate imati toplomer i sredstva za snižavanje temperature. Vodite računa sutra, pripremite se za slavu, veliki je svetac, cela Srbija će mirisati na ribu, a oni koji su alergični, neka vode računa šta jedu. Oprezno u konzumaciji alkohola, nemojte voziti ako pijete i posebno apelujem - noževe ostavite u među priborom za jelo - rekla je Macura.

S.A.

#Hitna pomoć

#Nada Macura

#Nož

#Povređeni

#tuča

'