AKTUELNO

Ambasador Norveške poželeo je Beograđanima da uživaju u poklonu.

Norveško božićno drvo postoji u Londonu, Vašingtonu, a od danas i u Beogradu. Osvetljenje "Norveške novogodišnje jelke", svečano je danas uključeno u parku Tašmajdan.

"Norveška novogodišnja jelka" je donacija ambasade te zemlje i predstavlja simbol prijateljstva, rekao je ambasador Arne Sanes Bjornstad na svečanosti.

Foto: Beta

Ambasador je rekao i da je Božić omiljeno doba godine, vraća lepe uspomene na detinjstvo mnogima i to je takođe, vreme za iskazivanje brige, za deljenje unutar porodice i sa prijateljima.

- Šta bi moglo biti prirodnije od Norveške koja poklanja drvo Beogradu. Srećan Božić - rekao je Bjornstad.

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali zahvalio je Bjornstadu, koji je od nedavno i počasni građanin Beograda i rekao da je današnji događaj sjajan uvod u novogodišnju, prazničnu atmosferu.

- Poklon ambasade Norveške, kao simbol prijateljstva između naroda Norveške i Srbije, takođe je i dobar gest ambasade u Beogradu. Pozivam i druge ambasade da nam se pridruže, da naredne godine svaka ambasada ima, ako je moguće, svoju jelku koju će da ukrasi, kako bi naš grad bio lepši - rekao je Mali.

Foto: Beta

Povodom paljenja osvetljenja "Norveške novogodišnje jelke" u parku Tašmajdan, bio je upriličen i novogodišnji program, sa trubačima, kuvanim vinom, keksom.

I. P.

#Jelka

#Norveška

#Nova godina

#Siniša Mali

#Tašmajdan

'