AKTUELNO

Jedna od tema bila je borba protiv korupcije u kojoj, kako je naglasio Stefanović, u Srbiji nema zaštićenih bez obzira na stranačku pripadnost.

Član Predsedništva Srpske napredne stranke i predsednik Gradskog odbora Beograd Nebojša Stefanović sastao se sa delegacijom KP Kine, predvođenom šeficom Radne grupe Centralne komisije za disciplinsku inspekciju Hongciju Ju, kojima je preneo da u Srbiji nema zaštićenih bez obzira na stranačku pripadnost, te da je borba protiv korupcije dugoročna i kontinuirana.

Tokom sastanka bilo je reči o organizaciji, delovanju i jačanju stranačkih struktura Srpske napredne stranke i Komunističke partije Kine, a istaknuti su dobri i prijateljski odnosi Srbije i Kine.

Stefanović se osvrnuo na činjenicu da je i predsednik Aleksandar Vučić ponosan na dva zvanična susreta sa predsednikom Si Đinpingom, na ekonomsku saradnju dve zemlje, kao i investicije koje su pomogle srpsku privredu.

Jedna od tema bila je borba protiv korupcije u kojoj, kako je naglasio Stefanović, u Srbiji nema zaštićenih bez obzira na stranačku pripadnost.

- Borba protiv korupcije je dugoročna i kontinuirana, i niko ne sme biti iznad zakona - istakao je Stefanović.

Prema rečima Ju, KP Kine se oslanja na dva pravca, jedan je jačanje partije, a drugi borba protiv korupcije.

- Nakon Kongresa KP Kine 2012.godine Kina je ušla u period najozbiljnije borbe protiv korupcije u državi, ali i samoj partiji - rekla je Ju.

Sagovornici su zaključili da su ovakvi sastanci prilika za razmenu iskustava i dalji razvoj stranačkih struktura, saopšteno je iz SNS.

#Kina

#Nebojša Stefanović

#Sastanak

'