AKTUELNO

Uživajte u suncu, ali se zaštitite od UV zraka!

U Srbiji će biti pretežno sunčano i veoma toplo, uz lokalni razvoj oblačnosti, a posle podne su na jugozapadu mogući kratkotrajni pljuskovi s grmljavinom, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod.

Duvaće slab i umeren, južni i jugoistični vetar. Jutarnja temperatura će biti od 12 do 18, najviša dnevna od 27 do 30 stepeni.

U Beogradu će takođe biti pretežno sunčano i veoma toplo. Duvaće slab i umeren, jugoistočni vetar. Jutarnja temperatura će biti 18, maksimalna dnevna 29 stepeni.

U sredu i četvrtak će biti pretežno sunčano i veoma toplo, uz lokalni razvoj oblačnosti ponegde sa kratkotrajnim pljuskovima s grmljavinom, uglavnom u zapadnim i jugozapadnim krajevima. U petak i subotu će biti promenljivo oblačno sa češćom pojavom kratkotrajne kiše i pljuskova sa grmljavinom. Zatim će biti malo svežije, sa temperaturom oko prosečnih vrednosti, uz retku pojavu padavina.

Biometeorološka prognoza

Biometeorološke prilike pogodovaće većini hroničnih bolesnika. Izvesne tegobe mogu osetiti osobe sa srčanim tegobama. Od meteoropatskih reakcija moguće su pospanost i pad koncentracije. Savetuje se upotreba UV zaštite.

#RHMZ

#Vremenska prognoza

'