AKTUELNO

U 33 grada i opštine u toku su radovi na projektima koji se realizuju u saradnji sa Kancelarijom za upravljanje javnim ulaganjima, a za četiri godine obnovljeno je 347 objekata javne namene - škole, mostovi, domovi zdravlja, bolnice, izjavio je danas direktor te kancelarije Marko Blagojević.

On je naveo da je Kancelarija za upravljanje javnim ulaganjima do sada u saradnji sa lokalnim samoupravama realizovala projekte u više od 100 opština u Srbiji

-Imamo gotove objekte u 88 gradova i opština, a trenutno se radi u 33. U toku je obnova u sedam velikih kliničkih centara - rekao je Blagojević.

Za prvu fazu obnove Urgentnog centra odvojeno je 190 MILIONA dinara, koliko ce ko?tati samo obnova svih zgrada koje pripadaju toj ustanovi.

- Radi se u Tiršovoj a tokom leta će poceti radovi i unutra. Kompleksno je raditi u objektu u kom su pacijenti. Radi se u još sedam objekta a u toku je izrada projekta za nove zgrade Onkologije i Narodnog fronta kao i projekat vezan za Ortopedsku kliniku na Banjici. U julu ce posle devet godina biti otvorena bolnica "Dragiša Mišovic" u koji je posle požara uloženo devet miliona evra - rekao je Blagojević.

Do 18. maja ove godine obnovljeno je 347 objekata javne namene. To su škole, mostovi, domovi zdravlja. Pođednaka pažnja se poklanja i centralnim objektima ali i seoskim ambulantama. Dobar primer je opština Mionica gde su realizovana 22 projekta.

#škola

'