separator
Info
ZABAVAAKTUELNO

vesti

Mirović prisustvovao otvaranju granice na tromeđi Srbije, Mađarske i Rumunije


Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović prisustvovao je danas tradicionalnom otvaranju granice na tromeđi Srbije, Mađarske i Rumunije (kod naseljenog mesta Rabe), koje organizuje Regionalna saradnja Evroregije Dunav-Kriš-Moriš-Tisa (DKMT).


Mirović rekao je da je saradnja u okviru Evroregije DKMT uspešna, te da u prilog tome ide i kontinuirano dvodecenijsko trajanje tog Evroregiona, što, kako je istakao, pokazuje smisao njenog osnivanja i postojanja.

- Ovu saradnju obeležava zajedništvo, zajednički infrastrukturni projekti, ravnopravnost i uzajmna solidarnost i verujem da će se na tim temeljima naša saradnja razvijati i u budućnosti - rekao je  Mirović.

 On je dodao da se nada da će te vrednosti podsticati buduće generacije da žive bez granica i ograda, ali sa zajedničkim politikama, što će, kako je istakao, omogućiti kvaliteniji i sadržajniji život za sve građane Evroregiona DKMT.

- Cilj ovog Evroregiona u budućnosti biće smanjivanje razlika u ekonomskom razvoju i kvalitetu života, a sa druge strane, očuvanje specifičnosti koje su naše bogatstvo - naveo je Mirović.

Nakon svečanosti na tromeđi, u Novom Kneževcu održano je zasedanje Skupštine regionalne saradnje Evroregije DKMT. 

 Tom prilikom uručene su nagrade "Istaknuti u DKMT-u", kojima se, od 2012. godine, nagrađuju najbolji projekti ove evroregije, a predsedavajući Regionalne saradnje Dunav Kriš Moriš Tisa, Igor Mirović, uručio je „kocku“, simbol DKMT-a, Kalinu Dobri, čime je Županiji Timiš predato predsedavanje u narednih godinu dana.

Vesti Minut dva

Nacionalni Dnevnik

Komični video i skrivena kamera

Komentari • 0

Komentari uvredljivog sadržaja neće biti odobreni.

korisnik

povezane vesti