AKTUELNO

Jutarnja temperatura od minus četiri do minus jedan.

U Srbiji će danas biti umereno i potpuno oblačno i hladno, mestimično sa slabim snegom, a u Timičkoj Krajini biće pretežno sunčano i malo toplije.

Foto: Republički hidrometeorloški zavod

Duvaće slab i umeren, na istoku povremeno i jak, severozapadni vetar. Jutarnja temperatura od minus četiri do minus jedan, a najviša dnevna u većini mesta od nula do tri, u Timickoj Krajini oko šest stepeni.

U Beogradu će biti umereno do potpuno oblačno i hladno. Ujutru povremeno sa slabim snegom, a tokom dana uglavnom suvo. Jutarnja temperatura biće oko minus jedan, a najviša dnevna oko dva stepena.

Foto: Republički hidrometeorloški zavod

Prema izgledima vremena za sedam dana, do 22. decembra, tokom celog perioda zadržaće se hladno vreme sa temperaturom ispod prosečnih vrednosti.

Do nedelje se očekuje suvo i uglavnom sunčano, samo ce se ponegde u nižim predelima magla ili niska oblačnost zadrzati duže tokom dana. Zatim umereno i potpuno oblačno, mestimično sa padavinama, najpre kiša, a od utorka sneg, uglavnom u južnim i centralnim krajevima.

Biometeorološka prognoza za Srbiju

Očekivane biometeorološke prilike mogu prouzrokovati pojavu tegoba kod kardio i cerebrovaskularnih bolesnika, kao i kod astmatičara. Mogući su poremećaj sna, razdražljivost i glavobolja. Dodatna opreznost se preporučuje svim učesnicima u saobraćaju.

J. Stanković

#Dan

#Prognoza

#Vreme

'