AKTUELNO

Gordana Milićević, majka koja je sprečila otmicu svoje ćerke, otkrila je detalje nemilog događaja koji je šokirao javnost u Srbiji i preplašio roditelje.

Milićevićka je gostujući u emisiji “Novo jutro”rekla da se njena ćerka tog dana vratila iz prodavnice i ispičala joj je trener rekao da će je voditi na picu u Meku, jer je dobra devojčica.

- Ona mu je rekla da ne sme da ide sa njim dok ne pita mamu i tatu, a on joj je rekao da ne sme da ih pita, već će je čekati. To mi to nije rekla – priseća se Gordana i kaže da se oseća kao da je preživela tornado.

Kako je dodala, beli automobile u kojom je bio taj čovek non-stop je išao ispred kuće levo – desno.

Foto: RTV Pink

- Kada je otišao na kraj ulice, ćerka je krenula u prodavnicu, a ja sam pošla za njom. Kolima je stao ispred nje, otvorio vrata suvozača, ona je stavila ruku na vrata. kada sam to videla ščepala sam je za ruku, a on je pokušao da je uvuče u automobile. Vikao je na mene, krenuo napred, pa u rikverc, hteo je da me pregazi, onda je mog brata hteo da priklješti uz zid. Da bi se iščupao on je rukom razbio staklo i povredio se. Parkirao je auto, ušao je u prodavnicu za detetom, ali su nju radnice sklonile u magacin – priseća se hrabra majka.

Kako je dodala, on je nakon toga napadao je komšije i pričaio nekakve gluposti, otišao, pa se vratio.

- Zvala sam policiju, tada je stigao i moj muž – navodi Milićevićka i dodao je da je otmičar napao i policajce. Kako kaže devojčica (11) je i sada u strahu i panici i žali se da je boli stomak i da joj se tresu noge. Ona kaže da joj nije bilo lako da o celoj situaciji govori u medijima, ali želi da se i drugi roditelji informišu.

- Ja sam nju uspela da spasim, možda neko drugi neće – dodala je.

Foto: RTV Pink

Specijalista psihijatrije i stalni sudski veštak za oblast psihijatrije dr Siniša Pavun ukazuje da je osumnjičeni priveden i zadržan, ali i da postoji niz aktivnosti koje čestvo viđamo i kod drugih počinilaca.

- Te aktivnosti traju više od godinu dana. To je proganjanje. Od 2017. godina takođe je proganjanje definisano zakonom - ukazao je Pavun.

Forenzičar i bivši načelnik Uprave Beograda za forenziku Časlav Ristić kaže da se ne zna namera tog čoveka, ali da je reč o krivičnom delu protivpravno lišavanje slobode i napad na ovlašćeno službeno lice.

Kada su ovakvi napadi na decu u pitanju u poslednjih godinu dana situacija ekskalirala što kod građana izaziva veliku paniku, primetio je Ristić.

#Majka

#Otmica

'