AKTUELNO

Šef ruske diplomatije boraviće u dvodnevnoj poseti Srbiji.

Ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov će tokom bilateralna posete danas razgovarati sa najvišim srpskim zvaničnicima, a sutra prisustvovati sastanku Saveta ministara Organizacije za crnomorsku ekonomsku saradnju.

Očekuje se da će Lavrov sa zvaničnicima Srbije razgovarati pre svega o bilateralnim odnosima, ali i razmeniti mišljenje o regionalnim pitanjima i globalnoj situaciji u svetu.

Lavrova će danas po dolasku u Beograd na aerodromu "Nikola Tesla" dočekati prvi potpredsednik vlade i šef diplomatije Ivica Dačić, a potom će uslediti sastanci sa premijerom Aleksandrom Vučićem i predsednikom Srbije Tomislavom Nikolićem.

Nakon razgovora sa Nikolićem i Vučićem, Lavrov i ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin položiće vence na groblje Oslobodilaca Beograda, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova.

Lavrov će se popodne u Palati Srbije sastati sa Dačićem posle čega su predviđene izjave za medije dvojice ministara, navodi se u saopštenju.

Šef ruske diplomatije će u utorak prisustvovati ministarskom sastanku Organizacije za crnomorsku ekonomsku saradnju kojoj Srbija predsedava, na kome će biti predstavnici 12 zemalja, kao i pet ministara spoljnih poslova.

Ruski ambasdor Aleksandar Čepurin, izjavio je da je poseta Lavrova Srbiji redovna i isplanirana tako da će u središtu biti tri osnovne teme - razmatranje globalne situacije, regionalnih pitanja i bilateralni odnosi, a da je posetu uskladio sa sastankom ministara spoljnih poslova Crnomorske ekonomske inicijative.

S.M.

#Rusija

#Sergej Lavrov

#Srbija

'