AKTUELNO

Na 26. godišnjoj Konferenciji sestrinskog evropskog modula, održanoj u Bernu, učestvovala je i Visoka medicinska škola strukovnih studija iz Ćuprije - jedina državna škola koja je članica te organizacije.

Delegaciju Visoke medicinske škole strukovnih studija predvodio je direktor te obrazovne institucije Hristos Aleksopulos koji je izjavio da su benefiti razmene brojni.

- Cilj Visoke medicinske škole strukovnih studija je da što više studenata pošalje na stručno usavršavanje. Upoznavanje sa različitim profesionalnim kulturama, trendovima i novinama u nezi pacijenata svakako će se ogledati u njihovom budućem radu, ali će imati i priliku da stečena iskustva prenesu kolegama i profesorima - rekao je on.

Konferencija je počela radionicom "Train the trainer", nakon čega je usledio skup za okruglim stolom gde su učesnici podneli izveštaj o protekloj godini razmene, iskustvima i evaluaciji, piše u saopštenju Visoke medicinske škole strukovnih studija.

Kako se dodaje, delegacije iz Plovdiva, Vintetura i Stokholma su održale prezentacije, a organizovana je i poseta kliničkom centru.

Na kraju konferencije odlučeno je da sledeće godine domaćin 27. konferencije bude Rusija, piše u saopštenju kom se dodaje da je Aleksopulos predstavniku škole iz Rostova Vladimiru Morozovu poklonio školsku zastavicu, kao mali znak pažnje, navodi se u saopštenju škole.

Foto: Tanjug

U razgovoru sa glavnom koordinatorkom iz Belije Veronikom Fremont Aleksopulos je iskoristio priliku da promoviše Srbiju poklonivši joj ilustrovanu monografiju Skrivena blaga Srbije.

U saopštenju piše da se Visoka medicinska škola pokazala kao dobar domaćin svim studentima sa međunarodne razmene što je rezultiralo i zvaničnom pohvalom u izveštajima ENM-a.

ENM (European Nursing Module) je asocijacija koja okuplja institucije iz različitih zemalja koje se bave školovanjem medicinskih sestara. Glavna odlika te organizacije je međunarodna razmena koja studentima pruža mogućnost da svoja znanja usavršavaju kroz dvonedeljnu stručnu praksu u školama članicama.

Konferencija sestrinskog evropskog modula, koja se održava svake godine u jednoj od zemalja članica, održana je krajem aprila u Bernu.

Pročitajte još: Prva internacionalna konferencija studenata u Grčkoj

#Konferencija

#Ćuprija

'