AKTUELNO

U Ćupriji je održana Prva internacionalna konferencija studenata u Grčkoj na kojoj je poručeno da je važno investirati u znanje jer je to jedina garancija za pronalaženje posla.

Konferenciju je organizovao studentski parlament Visoke medicinske škole strukovnih studija iz Ćuprije, a otvorio ju je direktor te obrazovne institucije doktor Hristos Aleksopulos.

- Važno je investirati u znanje jer je to jedina svojina koju niko ne može da vam ukrade i jedina garancija za pronalaženje posla - rekao je on.

Nakon uvodne reči direktora počela je prezentacija stručnih radova studenata koju je ocenjivala stručna komisija, piše u saopštenju Visoke medicinske škole strukovnih studija u kom se dodaje da su radove prezentovali studenti svih studijskih programa, a teme su bile raznovrsne.

Foto: Tanjug

Nakon prezentacija radova predavanja su održali i profesori i nastavnici veština, sekretar škole je studente upoznao sa novim zakonom o visokom obrazovanju, a predavač engleskog jezika je istakla važnost implementacije engleskog jezika u savremenoj medicini.

Održana su i i predavanja na temu informacionih tehnologija u medicini, a date su i smernice i uputstva u pisanju istraživanjčkih radova i upoznati su sa Evropskim direktivama za obrazovanje sestara, piše u saopštenju.

Pročitajte još: Vulin: Za slobodnu Srbiju i poboljšanje položaja radnika

#Grčka

#Konferencija

#Ćuprija

'