AKTUELNO

Gradski menadžer je posetu Ljubljani iskoristio kako bi predstavio novogodišnji program Beograda.

Za ovogodišnji doček Nove godine u Beogradu očekuje se oko 100.000 turista, od čega će Slovenaca sigurno biti 15 do 20 odsto, izjavio je gradski menadžer Goran Vesić koji boravi u dvodnevnoj poseti Ljubljani.

On je posetu prestonici Slovenije iskoristio kako bi dao nekoliko intervjua slovenačkim medijima i na taj način predstavio novogodišnji program Beograda.

-Bilo nam je veoma važno da predstavimo naš novogodišnji program, ko će sve pevati, šta sve nudimo od programa, kao i da Slovencima pojasnimo zašto je dobro posetiti Beograd - rekao je Vesić

On je dodao da je Grad Beograd, odmah pošto je objavljeno ko će sve učestvovati za doček Nove godine, pokrenuo televizijsku i internet kampanju u osam zemalja regiona, u okviru koje se turisti iz regiona pozivaju da dođu u Beograd.

-Nama je to važno, jer je turizam najbrže rastuća privredna grana u Beogradu. Mi ove godine imamo 14 odsto više turista, 11 odsto više noćenja nego prosle godine i veoma je važno da budemo aktivni i pozivamo naše goste da dođu kako bi ostavili novac u Beogradu i kako bi Beograd zarađivao sve više i više para- naglasio je Vesić.

On je naveo da je zadovoljan jer je odživ slovenačkih medija bio odličan, kao i da je interesovanje za Beograd "očigledno jako veliko".

Vesić je najavio da je u planu da se sledeće godine u gradovima širom regiona organizuju konferencije za štampu kako bi kampanja za doček Nove godine u Beogradu bila još bolja.

S. M.

#Beograd

#Goran Vesić

#Turizam

'