AKTUELNO

Biciklistička četvorka, sastavljena od dvojice turskih i dvoje biciklista iz Srbije krenuće sutra na turu nazvanu ‘Most prijateljstva’, simboličnu akciju prijateljstva uoči predstojeće posete predsednika Srbije, Aleksandra Vučića Turskoj, najavljenoj za 7. maj.

Kako je saopštila ambasada Turske, ovaj gest entuzijasta biciklizma biće još jedna potvrda izvanrednih odnosa između Srbije i Turske koji se ovoga puta celom svetu predstavljaju i na polju sportske saradnje.

Članovi biciklističke četvorke su: Ouzhan Ermiš (Ouzhan Ermio) i Muhamed Ali Uuz (Muhammed Ali Uuz) i Milica Rakić i Aleksandar Mijatović iz Srbije.

Oni će krenuti sutra od beogradske Stambol kapije, na Kalemegdanu, i voziće do Beogradske kapije u Istanbulu.

Njih će, pored brojnih Beograđana, ispratiti i ambasador Turske u Srbiji Tanžu Bilgič.

Sponzori ovog svojevrsnog mosta prijateljstva između dve prestonice, što će i pisati na dresovima koje će biciklisti za ovu priliku obući, su istambulska opština Fatih i fabrika bicikala Salkano (Salcano) iz Turske.

Turski proizvođač bicikala Salkano već dva puta je bio sponzor turskih reprezentativaca u biciklizmu na Olimpijadama 2012. i 2016.

Bicikistička četvorka će do 7. maja do Istanbula preći više od 1.000 km, a tokom puta će imati devet stanica:Beograd-Srebrno jezero, Srebrno jezero-Zaječar, Zaječar-Pirot, Pirot-Sofija, Sofija-Pazardžik, Pazardžik-Haskovo, Haskovo-Edirne, Edirne-Čorlu, Čorlu-Istambul.

Pročitajte još: NOVO JUTRO - EVO ŠTA MORATE DA ZNATE UKOLIKO VAM ZATREBA SUDSKI IZVRŠITELJ ILI JOŠ GORE - VI NJEMU (VIDEO)

#Bicikl

#Prijatelji

#Srbija

#Turska

#trka

'