AKTUELNO

Nagrade od 100.000 dinara, dobilo je šestoro pripadnika VS i ministarstva.

Povodom Dana Vojske Srbije (VS) pripadnicima VS i Ministarstva odbrane danas su uručene novčane za postignute rezultate od posebnog značaja.

Ministar odbrane Aleksandar Vulin, uručio je nagrade desetaru Miroslavu Potiću za spasavanje života i otklanjanje posledica elementarnih i tehničko-tehnoloških nesreća i desetaru Srđanu Ristiću za postignute rezultate u oblasti kulture, tradicije i sporta.

Načelnik Generalštaba VS general Ljubiša Diković uručio je nagrade u kategorijama najbolje vojno i civilno lice general-potpukovniku Đokici Petroviću i vojnom službeniku Milanu Pavloviću za iskazano izuzetno zalaganje i požrtvovanost prilikom obavljanja redovnih dužnosti.

Foto: Ministarstvo odbrane

Generalni sekretar Udruženja osiguravača Srbije Duško Jovanović uručio je nagradu u kategoriji najbolji zdravstveni radnik majoru Saši Dimitrijeviću.Kako je saopštilo Ministarstvo odbrane, naknadno će biti uručena nagrada u kategoriji najbolji istraživač vojnom službeniku dr Milanu Miloševiću za postignute rezultate u oblasti nauke i razvoja naoružanja i vojne opreme.

Čestitajući nagrađenima, Vulin je istakao da je svaka nagrada zaslužena.

Foto: Ministarstvo odbrane

On je tom prilikom rekao da pripadnici VS rade težak i odgovoran zadatak i da su uvek uz svoj narod.

- Ne traži naš vojnik, ni oficir, ni civilno lice, da mu zahvaljuju i ne traži ni da prepoznaju koliko mu je teško i koliko odgovoran posao vrši. Ali nam znači kada vidimo da nas naša Srbija voli, poštuje, ceni i razume koliko je odgovorno i teško biti pripadnik Vojske Srbije i koliko je važno imati snažnu, organizovanu, opremljenu i zadovoljnu Vojsku Srbije - poručio je Vulin.

#Aleksandar Vulin

#Nagrada

#Vojska

'