AKTUELNO

Najviša dnevna temperatura iznosiće do 12 stepeni.

U Srbiji će ujutro i pre podne u većem delu zemlje biti oblačno, ponegde magla i mraz, u toku dana delimično razvedravanje, a u Timočkoj Krajini i na jugozapadu pretežno sunčano.

Foto: Republički hidrometeorloški zavod

Vetar uglavnom slab, promenljivog smera, na istoku umeren i jak, zapadni i severozapadni, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod. Najniža temperatura od minus šest na jugu Srbije do šest  stepeni u Timočkoj Krajini. Najviša temperatura od 5 do 12, u Timočkoj Krajini oko 16 stepeni.

U Beogradu će ujutro i pre podne biti pretežno oblačno. Sredinom dana postepeno razvedravanje. Vetar slab, promenljiv. Najniža temperatura oko 2, na periferiji oko minus jedan , a najviša oko osam  stepeni.

Foto: Republički hidrometeorloški zavod

Prema izgledima vremena za sedam dana, u Srbiji će u nedelju ujutro biti mestimično slab mraz i magla. U toku dana pretežno sunčano i relativno toplo.

U ponedeljak malo hladnije uz postepeno naoblačenje, u nižim predelima mestimično slaba kiša, u brdsko-planinskim slab sneg. Severozapadni vetar u pojačanju, uveče i u toku noći na severu i istoku Srbije povremeno sa udarima olujne jačine. U utorak hladno uz prestanak padavina i razvedravanje, vetar u postepenom slabljenju.

Od srede ujutro slab i umeren mraz, dnevna temperatura malo ispod prosecnih vrednosti, uglavnom u intervalu od nula  do četiri  stepena. Krajem perioda porast temperature uz pojačanje jugoistočnog vetra u košavskom području, navodi RHMZ.

Biometeorološka prognoza za Srbiju

Očekivane biometeorološke prilike mogu imati relativno povoljan uticaj na hronične bolesnike. Izvesna opreznost se savetuje osobama sa kardiovaskularnim oboljenjima. Moguća je pojava glavobolje u blažoj formi. Preporučuje se boravak na otvorenom uz umerenu fizičku aktivnost.

J.S.

#Dan

#Sunce

#Vreme

'