AKTUELNO

Budite uz Žikinu šarenicu - Vašu dobru naviku!

I ovo nedeljno jutro započnite uz legendarnog Žiku Nikolića i njegovu Šarenicu. Brojni gosti su tu da vam ulepšaju poslednji dan u nedelji, uz zvuke najbolje muzike i interesantne priče iz cele Srbije.

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali bio je jedan od gostiju Žikine šarenice, a nakon što je odmerio snage sa domaćinom, uz nerešen rezultat, otkrio je gledaocima TV Pink da će Uskrs provesti, kao i svake godine, u krugu porodice.

Foto: TV Pink

- Pozivam Beograđane da dan provedu napolju i u krugu svojih najbližih - rekao je gradonačelnik, ističući da će i on najverovatnije u toku dana boraviti na Adi Ciganliji sa svojom porodicom.

On je najavio Dane Beograda od 16. do 19. aprila, manifestaciju kojom se proslavljaju dva važna datuma u istoriji prestonice - 16. april 878. godine kada se u pismu pape Jovana VIII prvi put pominje slovensko ime grada Beograda, i 19. april 1867. godine kada je turski Ali Riza-paša izvršio simboličnu predaju ključeva grada knezu Mihailu Obrenoviću. Toga dana Beograd je i formalno postao srpski grad.

- Ove godine ćemo imati nikada više manifestacija! Otvorićemo vrata brojnih muzeja i ulaz će biti potpuno besplatan. Ove godine imamo i 'Beogradski vremeplov', gde će građani moći da upoznaju prestonicu kroz jednu malo drugačiju perspektivu - kaže Siniša Mali.

- Kroz 'Beogradski vremeplov' pokušaćemo da besplatnim turama pokažemo građanima i gostima istoriju Beograda iz jednog malo drugačijeg ugla - spomenike, nove zgrade, lične uspomene, događaje koji su bili važni za naš grad - rekao je Mali.

Tu su i, kako je najavio, brojni koncerti, izložbe, predstave...

Foto: TV Pink

Među gostima kod Žike šarenice ovog jutra bili su svima omiljeni članovi hora "Čarolija", ali naš poznati voditelj i glumac.

Minja Subota i Svetislav Bule Gončić predstavili su ovom prilikom ovogodišnjeg voditelja dečjeg Beogradskog proleća Marka Čanadija - jednog od članova hora "Čarolija".

- Da, ali neću ja sam da vodim. Vodiću Proleće sa Leontinom i Vukom - rekao je slatki Čanadi, izazivajući gromoglasan smeh kod publike postavljajući urnebesno pitanje glumcu, nakon čega je zajedno sa drugarima i Gončićem zapevao "Svraku".

Foto: TV Pink

Foto: TV Pink

Foto: TV Pink

Foto: TV Pink

Orila se pesma u studiju Žikine šarenice i nije bilo moguće skinuti osmeh sa lica.

Ostanite uz Žikinu šarenicu - Vašu dobru naviku!

#žikina šarenica

'