AKTUELNO

Sportski direktor Jagodinskog sport saveza (JASA) Zoran Gligorijević, izjavio je danas da je sve spremno za Drugi ulični maraton, koji će se održati u nedelju u ovom gradu.

Učešće su prijavila velika imena atletike Srbije i evropskih zemlja među kojima i prošlogodišnji pobednici u maratonu Kristijan Stošić i u polumaratonu Olivera Jevtić i Samuel Nabei Kiplimo iz Kenije.

Promoteri su poznati srpski maratonci Ivan Miškeljin i Milorad Petrović.

- Prijavljeno je 700 trkača, a prijave su do sutra u 9.30 za one koji to još nisu učinili, a glavna trka, maraton i polumaraton počinju u 10 sati - rekao je Gligorijević.

Trči se maraton, polumaraton, trka zadovoljstva na pet kilometara i dečije trake, od dece predškolskog uzrasta do osnovnih i srednjih škola. Prijavilo se i 100 penzionera, napomenuo je Gligorijević.

Očekujemo hiljadu trkača samo iz škola, dodao je Gligorijević.

Maraton se održava pod pokroviteljstvom Skupštine grada, koja je za glavne trke, maraton i polumaraton, za prva tri mesta, obezbedila diplome, medalje i novčane nagrade. Start i cilj trke su u centru grada kod fontane.

Gligorijević je dodao da su od stranaca prijave poslale atletske asocijacije Rusije, Makedonije, BiH, Švajcarske, Češke...

Predsednik Organizacionog odbora Dejan Dašić izjavio je da će se ove godine trčati novom stazom, koja je "bezbednija, bez uspona i lakše će se kontrolisati".

Staza je verifikovana, a Jagodinski maraton, je primljen u evropsku asocijaciju ovakvih takmičenja i stao uz rame najvećih i najrenomiranijih dugoprugaških takmičenja, kod nas i u svetu, istakao je Dašić.

Potpredsednik Organizacionog odbora Aleksandar Miailović je dodao da je Jagodinski maraton uvršeten u kalendar Atletskog saveza Srbije i Evropskih organizacija dugoprugaških takmičenja.

Maraton se trči na 42,159 kilometara, a staza je duga 10,5 kilometara (četiri kruga) polumaraton na 21 kilometar.

U organizaciju maratona, osim sportskih organizacija grada, uklučeni su i policija, škole, fakulteti, zdravstvene ustanove, JKP "Standard"...

#Jagodina

#Maraton

#Olivera Jevtić

'