AKTUELNO

Odbrana Darka Šarića, osumnjičenog za trgovinu kokainom, dostavila je Specijalnom sudu dokumentaciju koja dokaze da ključni svedok tužilaštva ne govori istinu.

Kredibilitet Nebojše Joksovića pod lupom je od početka sudskog procesa protiv Darka Šarića. U prilog tvrdnji da mu je kao svedoku saradniku u zamenu za lažno svedočenje tužilaštvo vratilo višemilionsku imovinu, inače Šarićevu, Specijalnom sudu obrana prvooptuženog dostavila je nove dokaze.

- Iz kojih se može videti da u postupku nije govorio istinu. To je posebno važno, jer je on jedini svedok koji tereti Darka Šarića. Priča ono što je čuo, a sada dokazujemo i šta je motiv te njegove priče - kaže za Pink advokat odbrane Radoslav Baćović.

Sudu su predati Finsnsijski izveštaj o osnivanju štamparije u kome se vidi da je za kupovinu firme Darko Šarić dao više od 4 miliona evra, službenu belešku koja potvrđuje da je Joksović prodavao tuđe stanove, ali i dokaz da je više javno tužilaštvo pokrenulo krivični postupak protiv svedoka saradnika zbog dva krivična dela zloupotrebe položaja odgovornog lica.

Od suda je zatraženo i da se kao dokaz saslušaju telefonski razgovori koji dokazuju tvrdnje da je motiv lažnog svedočenja novac.

- Iz tih razgovora čućete da je imovina Darka Šarića kod njega, da on njome raspolaže. Reč je o imovini čija je vrednosti više od 10 miliona evra. U pitanju je štamparija na Banovom brdu, građenvisnko zemljište na Zlatiboru, kuće, stanovi i građevinske mašine - pojašnjava Baćović.

Šarićeva odbrana veruje da će sudsko veće prihvatiti dokaze koji ruše kredibilitet ključnog svedoka tužilaštva, za koga je tokom potupka već dokazano da ne govori istinu.

#Darko Šarić

#Tužilaštvo

'