AKTUELNO

Gradonačelnik Beograda je istakao da je Kraljevina Norveška godinama veliki prijatelj Srbije.

Norveškom ambasadoru u Srbiji Arneu Sanesu Bjornstadu uručena je Povelja počasnog građanina Beograda.

Povelja mu je uručena u znak zahvalnosti za predani rad, humanost i iskrenu naklonost Srbiji i Beogradu u teškim vremenima.

Foto: Tanjug

-Gospodine Bjornstad, Beograd pamti vaše nesebično zalaganje i pomoć najugroženijima i od danas, ovaj grad na Savi i Dunavu nije samo vaš domaćin, on je zvanično i vaš dom. Vi više niste samo gost i diplomata sa rokom od par godina službovanja, vi ste od danas počasni građanin Beograda - izjavio je gradonačelnik Beograda Siniša Mali na svečanosti i dodao da je norveški diplomata u teškim vremenima zadužio građane Beograda i obezbedio naše trajno poštovanje.

Mali je podsetio da se Bjornstad na samom početku svog mandata pokazao kao jedan od najvećih prijatelja Beograda, a to je bilo “vreme izazova i velike obnove, nakon najtežih iskušenja sa kojima se Beograd suočio u novijoj istoriji, a posebno beogradska opština Obrenovac”, posle katastrofalnih poplava.

-Kada budete odlazili odavde, gledajte da to bude samo privremeno. Beograd će vas čekati gde god da odete i uvek će vas dočekivati raširenih ruku i otvorenog srca, jer Beograd ne zaboravlja one koji su ga zadužili, pogotovo ne one najbolje među nama. Za vas će sve kapije Beograda biti širom otvorene - rekao je gradonačelnik obraćajući se Bjornstadu.

On je naglasio da je Kraljevina Norveška već godinama unazad veliki prijatelj naše zemlje i jedan od naših najvećih donatora i da na ovaj način, Beograd želi da oda priznanje i Bjornstadovoj domovini.

Č.N.

#Beograd

#Norveška

#ambasador

'