AKTUELNO

Požar se dogodio rano jutros u naselju Bele Vode na Žarkovu.

Prema rečima portparola Hitne pomoći, Nade Macure,  u požaru je stradao stariji muškarac.

Hitna pomoć je primila poziv oko 4.15 sati povodom požara, koji je izbio u ulici Leposave Mihailović broj 70, na Žarkovu. U požaru je nastradao muškarac (70).

Hitna pomoć je oko 22.20 časova intervenisala povodom tuče, a konstatovano je da je pretučeni mladić zadobio kontuzione povrede i povredu nožem leve šake

On je prevezen u Urgentni centar, pa kako je navela Macura sumnja se da ima potres mozga.

Hitna pomoć je protekle noći je intervenisala 121 put, od kojih 11 na javnom mestu. , a Hitna pomoć je intervenisala 137 puta, od kojih 51 na javnom mestu, dodala je Macura.

U Beogradu se juče dogodilo 10 saobraćajnih nesreća, u kojima je 11 osoba povređeno, ali nijedna teže. Ekipe Hitne pomoći su intervenisale 137 puta, od kojih 51 na javnom mestu.

SAVET LEKARA

Macura je, zbog povećanog broja udesa, savetovala opreznu vožnju. Ona je vozačima poručila da budu tolerantni i strpljivi i da na vreme pođu kako bi se izbegle gužve i eventualni incidenti.

Doktorka je ukazala i na pojavu respiratornih infekcija, te na neophodnost unosa veće količine toplih napitaka, svežeg voća, provetravanja prostorija, tople garderobe i redovnog temeljnog pranja ruku.

S. M.

#Hitna pomoć

#Nada Macura

#Poginuli

#Požar

#tuča

'