AKTUELNO

U Pop Lukinoj ulici danas je predstavljen mural koji je delo mladih umetnika Sare Antov i Dragana Vukovića - pobednika konkursa za oslikavanje murala na temu 'Zeleni grad - nova energija', koji je raspisala kompanija NIS u saradnji sa Gradom Beogradom.

Milutin Folić, glavni gradski urbanista, rekao je da je na konkurs stiglo 40 radova, a da ovaj pobednički od danas postaje deo Bograda.

- Imali smo stvarno težak zadatak jer bilo je sjajnih radova, ali mislim da smo odabrali najbolji. Ovo je jedan u nizu projekata koji smo ostvarili zajedno sa kompanijom NIS i očekujem da će ih biti još. Neki od njih su zelene površine, dečija igrališta i sportska igrališta i evo konačno smo došli i do umetnosti u javnim prostorima koju ćemo, verujem, u narednom periodu posebno da afirmišemo - rekao je Folić.

Dodao je da je Grad Beograd za naredni period pripremio potpuno drugačiji pristup uličnoj umetnosti zbog toga što se danas uređuje veliki broj javnih površina, šire se pešačke zone, uređuju parkovi...

- Grad se transforimiše iz grada za automobile u grad za ljude - rekao je i dodao da je veoma je važno što je NIS deo tog velikog projekta.

Zamenik direktora Bloka Promet u NIS-u Pavel Kandalincev je rekao da je NIS prošle godine obnovio 11 maloprodajnih objekata u Srbiji i izgradio tri nove benzinske stanice u Beogradu.

- Za grad to znači nova radna mesta, a naši potrošači su dobili nove savremene maloprodajne objekte koji su izgrađeni u skladu sa najstrožijim svetskim standardima. Ovaj mural samo je jedan od projekata koje realizujemo zajedno sa Gradom Beogradom - rekao je i dodao da je ta saradnja kvalitetna, te da se nada da će tako biti i ubuduće.

Centralni motiv murala je list - simbol zdravog života, dok njegova mreža predstavlja jaku zajednicu, odnosno sliku grada kojoj težimo i možemo zajednički da je stvorimo.

#Beograd

#mural

'